Slayt

1 2 3 4

29 Aralık 2015 Salı

TAHINLI SARMA KURABİYE

Merhabalar...
İnanılmaz lezzetli bir kurabiye tarifi ile geldim bugün. Öyle bir kurabiye ki bu kurabiye benim satışını yaptığım banko ürünüm ve sır gibi sakladığım bu lezzeti blog yazarı olunca paylaşacağıma kendi kendime söz vermiştim. Sözümü tutmanın haklı gururunu yaşayarak tarifime geçiyorum...;)














TAHİNLİ SARMA KURABİYE

          Malzemeler;
  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı (beyazı ayırın susama yada hindistan cevizine bulama işlemi için)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yaklaşık 2.5 çay bardağı un
         Arası için;
  • 2 dolu yemek kaşığı tahin
  • 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • Yaklaşık 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık veya fıstık
  • Bol miktarda kavrulmuş susam ve Hindistan cevizi


                    
      Öncelikle belirtmek isterim ki bu tarz kurabiye lerde bu kıvama ulaşmak hiç te kolay olmuyor tarifi verirken önemli püf noktalarını da sizlerle paylaşacağım ki sonuç bu kadar mükemmel olabilsin. Margarin ve pudra şekerini mikser ile iyice çırpın yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin ve diğer malzemeleri elle karıştırarak ilave edip pürüzsüz bir hamur oluşana kadar yoğurun. Kabartma tozu yok lütfen eklemeyin ben hiç bir kurabiye tarifimde kabartma tozu kullanmam kurabiyenin çatlamasına ve hacminden daha da büyüyüp şekil bozukluğuna uğramasına sebep olmakta.. Evet hazır olan hamurumuzu ikiye bölelim tezgaha yağlı kağıt serip ilk hamuru üzerine koyalım ve bir yağlı kağıt da üzerine örtüp merdane yardımı ile inceltelim bu esnada kenarları şekilsiz olabilir sorun etmeyelim. Diğer tarafta tahini biraz sıcak su ile inceltelim yaklaşık 1 yemek kaşığı sıcak su yeterli olur ve hemen şekeri ekleyip karıştıralım bu harcı açtığımız hamurumuzun üzerine yayalım üzerine de fındık fıstık veya ceviz ne arzu ediyorsak onu da ekleyip alttaki yağlı kağıttan da destek alarak halı sarar gibi yavaş yavaş saralım ve hemen bir tepsiye koyup buzluğa kaldıralım. Diğer hamur içinde aynı işlemi uygulayıp onu da buzluğa kaldıralım bu şekilde yaklaşık 2-3 ay buzlukta kalabilir sorun olmaz. Yarım saat dinlenen hamurumuzu buzluktan çıkarıp 5 dakika bekletip yaklaşık 1 parmak kalınlığında kesip yumurta akına bulayıp hemen susama yada Hindistan cevizine buladıktan sonra tepsiye dizip soğuk fırında kontrollü bir şekilde çok kızarmadan pişirelim.
Afiyetler olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder