Slayt

1 2 3 4

6 Ocak 2016 Çarşamba

DEREOTLU PASTANE POĞACASI

Merhabalar...
Yıllardır tarifini bir sır gibi sakladığım ve en çok sipariş aldığım bu harika dereotlu pastane poğaçasının reçetesini bloğ yazarı olmam sizlerin inanılmaz desteği ve sonsuz beğenileriniz ile birlikte paylaşmaya karar verdim. Lütfen tarife uyunuz ki bu harika lezzeti pastaneden almaktan kurtulunuz...;)










DEREOTLU PASTANE POĞAÇASI

Malzemeler;
  • 1 kg un
  • 3 yumurta
  • 300 gram yoğurt
  • 300 ml. zeytin yağ
  • 300 gram baklava yağı veya tereyağ dilerseniz margarin
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1.5 kalıp yağlı beyaz peynir veya tulum peynir
  • 2 demet dereotu
  • Üzeri için yumurta sarısı yaklaşık 3 yumurtanın sarısı yetiyor
  • Biraz susam yada çörek otu
                       Evet bu ölçü ile yaklaşık 1,5 -2 kg poğaça çıkıyor. Siz bu ölçüyü yarıya indirebilir yada hamuru yapıp kapalı temiz bir cam kasede buzdolabında 2 gün bir buzdolabı poşetine hava almayacak şekilde koyup buzlukta 3 ay saklayıp akşamdan yada 2-3 saat önceden çıkarıp çözülmesini bekleyip içine peynir koyarak tazecik poğaçalar yapabilirsiniz diyerek tarife geçiyorum. Geniş bir kaba un konulur üzerine yumurtalar, yoğurt, zeytin yağ, tereyağ, kabartma tozu, şeker, tuz ve yıkanmış kurulanmış dereotu sapları ile birlikte ince ince kıyılarak tüm malzemeye eklenir elle karıştırılır lakin hamur yoğrulur gibi değil yavaş yavaş tüm malzeme birbirine yedirilir ve işlem tamamlanır. Hamur unlanmış tezgaha alınır üzerine hafif un serpilir ve diğer tarafta peynir çatalla ezilir hazırlanan hamurdan avuç içi kadar alınır içine peynir konur elle çok oynamadan hemen kapatılır ve  tepsiye dizilir. Yani normal poğaça da olduğu gibi şekillendirmek için uğraşılmadan hamur formunu bozmadan kapatılarak tepsiye dizilir üzerine yum sarısı na biraz zeytin yağ eklenir ve sürülür çörekotu yada susam serpilerek ılık 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Lütfen dikkat çok kızarmasın.
Afiyetler olsun...

10 yorum:

  1. Merhaba,
    Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.Ben zeytinyağ kısmını soracaktım sıvı yağ değil sızma zeytinyağ mıdır kullandığınız.Yanlış birşey yapmak istemiyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar..rıvıera z.yag yada sıvı yag kullanabılırsınız..sızma agır gelır..tesekkur ederım

      Sil
  2. Merhabalarr.. Sivi yag yada riviera kullanmaniz lazim sizma agir olur..teşekkür lerr..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalarr.. Sivi yag yada riviera kullanmaniz lazim sizma agir olur..teşekkür lerr..

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Canim en en en cok en sevdigim pocaga okudum ki ben dereotlu pogaca yemiyormusum benim yaptigim tarife gore bu tarifi mutlaka deneyip gercek pogaca yeme keyfini yasarim inslh

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor canım deniycem en kusa zamanda 😘

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir paylaşım.

    www.gunduzinsaat.com

    YanıtlaSil
  8. evde yogurt yoktu sut koydum. simdi firinda acaba nasil olcak

    YanıtlaSil