İşte size harika bir tarifle geldim...Mozaik Pastanın geldiği en son nokta..;)
FUNDA'CA MOZAİK PASTA
Malzemeler;
- Yaklaşık 240 gram sütlü çikolata
- Ve mozaik pasta harcı (bakınız mozaik pasta)
Geçen hafta tarifini verirken bu ölçülerle bayağı mozaik pastanız olacak demiştim işte bu mükemmel pastayı o harçla hazırladım bir kısmını üçgen şeklinde yapıp strec leyip buzluğa kaldırdığım harcın kalanını da 6 kişilik pasta çemberimin( siz kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz ) kenarlarını strec fılm ıle sarıp harcı sıkıca bastırarak yayıyor ve buzluğa kaldırıyoruz. Servis yapacağımız zaman buzluktan çıkarıp 15 dk kadar bekletiyoruz ve kalıptan çıkarıp buzdolabına koyuyoruz bu arada sütlü çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz ve buzdolabına kaldırdığımız pastamızı çıkarıp erittiğimiz sütlü çikolatayı ilk sıcağı geçip soğumaya başladığı an bir spatula yardımı ile pastamızın kenarlarını ve üzerini kaplıyor tekrar buzdolabına kaldırıp istediğimiz an çıkartıyor ve servise hazırlıyoruz...
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder