Slayt

1 2 3 4

8 Aralık 2015 Salı

LEZZET BURGULARI

Merhabalar...
İşte yeni tarifim tuzlu lezzet burguları...Canım Tülay ablam ile hazırladığımız bu lezzet bizim vazgeçilmezimiz oldu eminim sizde çok seveceksiniz...















LEZZET BURGULARI



          Malzemeler;
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya(pak maya) 
           İçi için;
  • Üç ayrı sos hazırlayacağız
  • 2 adet kırmızı kapya biber közlenmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kadar toz yada taze fesleğen
  • Yeteri kadar tuz
  • Biraz zeytinyağ
  • 1 küçük kuru soğan rendesi
  • Bu malzemeler blendır da çekilecek püre haline gelecek
  • 5 adet patates kabukları soyulacak
  • 1 çay bardağı kadar ay çiçek yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kadar tuz
  • 2 demet ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • Biraz zeytinyağ
  • Biraz tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kimyon
   

       

     Hamur için yoğurma kabına ılık süt maya şeker yumurta akı konulur elle hafif karıştırılır zeytin yağ tuz ve un yavaş yavaş eklenerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur üzeri kapanır ve ılık bir ortamda mayalandırılır.
Bu arada soslar hazırlanır..Kırmızı sos için yukarıda verdiğim tüm malzemeler blendırdan geçirilir ve bir kenara alınır.Sarı sos için patatesler rendelenir suyu sıkılır ve bir wok tavaya yağ konur kızdırılır suyu sıkılan patatesler kızgın yağa atılır karabiber ve tuz da eklenir iyice kavrulur altı kapatılır fazla yağı süzülür ve bir kenara alınır.Yeşil sos için ıspanaklar yıkanır mümkün olduğunca ince doğranır geniş bir kaba biraz zeytin yağ salça kimyon konur elle karıştırılır ve ince kıyılmış ıspanaklar eklenir arzuya göre tuz atılır elle karıştırılır ve böylece soslar hazırlanmış olur .Mayalanan hamurumuz tezgaha alınır 3 ayrı beze oluşturulur ilk beze açılır içerisine kırmızı sos sürülür yukarıda görselde  gösterdiğim gibi şekillendirilir ve tepsiye alınır diğer iki beze içinde aynı işlem uygulanır ve ılık 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir...
Afiyetler olsun...                                                                                                                                                                                                                                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder