Slayt

1 2 3 4

12 Mayıs 2016 Perşembe

FUNDACA KÖZ PATLICAN SALATA

Merhabalar...
Yıllardır büyük bir keyifle hazırladığım köz patlıcan salatam benim ailemin ve yakın çevremin vazgeçilmezidir. Pazarda bostan patlıcanı gördüğüm an benim en mutlu olduğum andır ;) Bu salata makarna nın, et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin yanına çok yakıştığı gibi tek başına bir dilim kızarmış ekmek ile de tüketilebilecek harika bir lezzet tir. Hazır patlıcan salatasından bahsetmişken çok sevgili arkadaşım canım dostum Zübeyde'ciğimin(www.zubeydesaracoglu.com) sayfasından çilekli semizotlu salata tarifine de bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.
BURADAN






FUNDACA KÖZ PATLICAN SALATA

Malzemeler;
  • 5 adet bostan patlıcan
  • 15-20 adet çeri domates
  • 1 adet kırmızı chili biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytin yağ(riviera)
  • 1 limon
  • Yeteri kadar tuz
                                  Öncelikle patlıcanları 4-5 yerinden bıçak yardımı ile delip 200 derece ısınmış fırında yaklaşık 1 saat pişmesini sağlıyoruz yada evin yakınlarında taş fırın varsa bir tepsiye koyup fırına közlenmek üzere yolluyoruz. Pişen patlıcanlarımızın kabuklarını bıçakla soyup içlerini  iri iri doğrayıp geniş bir kase ye alıyoruz üzerine tuz ve limon suyunu ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Çeri domatesleri dörde bölüp ekliyor ardından kuru soğanı sarımsağı ve chili biberi yemeklik doğrayıp patlıcanların üzerine ekliyor ardından ince kıyım maydanoz ve en son zeytin yağını da ekleyip karıştırıp servise hazırlıyoruz.
Afiyetler olsun...

1 yorum: