Slayt

1 2 3 4

21 Mayıs 2016 Cumartesi

FUNDACA IRMIK HELVA

Merhabalar...
Bugün Berat Kandili.. Tüm dualarımızın kabul olması dileği ile bende sevgili kayınvalidem den öğrendiğim bu harika helvayı kavurucam bugün. Belki sizde yapmak istersiniz diyerek hemen tarifime geçiyorum.













FUNDACA TEREYAĞLI İRMİK HELVASI
Malzemeler;
  • Yarım kg. irmik
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Bir çimdik tuz
  • 2-3 avuç taze kavrulmuş tuzsuz fıstık
  • 1 avuç toz şeker
  • Yarım litre soğuk şerbet
                        Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki soğusun. 2 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker ile iyice kaynatalım ve soğutalım.
                         Diğer tarafta tereyağının yarısını ve zeytin yağını yanmaz teflon bir tencereye koyalım ve erimesini sağlayalım üzerine hemen irmik i dökelim 1 avuç ta toz şeker ekleyip  harlı ateşte kavur maya başlayalım fıstıkları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Rengi kahveye dönmeye başladığında şerbetimizi yavaş yavaş dökelim iki karıştırıp bırakalım ağzı açık şekilde şerbeti çekmesini bekleyelim. Kıvama gelmeye başladığında ayırdığımız tereyağı ekleyip karıştırıp altını kapatalım ister sıcak ister ılık servis yapalım.
Afiyetler olsun.

1 yorum: