Slayt

1 2 3 4

20 Ocak 2016 Çarşamba

FUNDA'CA PIZZA PASTA

Merhabalar...
Yine yeniden Fundaca Pizza Pasta fakat bu kez daha da çıtır daha da leziz. Blogumu ilk açtığım gün paylaşmıştım Pizza Pasta adı altında tarifi orda bulabilirsiniz sadece ben bu pizza için 5 adet Baklava Yufka sı kullandım hemen nasıl yaptım aşağıda anlatmaya başlayayım..;)












FUNDACA PİZZA PASTA

      Yukarıda da bahsettiğim gibi bu tarifin tüm detayları Pizza Pasta adı altında zaten bloğumda mevcut sağ taraf taki arama motoruna Pizza Pasta yazdığınız an karşınıza çıkacaktır. Gelelim bu pizza ya bunun için 5 adet baklava yufkası kullandım nasıl mı yaptım hemen anlatıyorum. Öncelikle pizza sosuumuzu hazırlıyoruz vede hamurumuzu ben mayalı hamurumu fazla yapıp buzluğuma kaldırıyorum dünde 2 saat önce çıkardım ve pu pizza için taban hazırladım. Yani hamurumuzu da hazırlıyoruz ve bir tanede yuvarlak çember lazım aşağıda görselinide verdiğim gibi. Hamurumuz dan 5 küçük beze açıyoruz fırın tepsimize iki iki koyup üzerini soslayıp 7 dakika ön pişirim yapıyoruz ve elimizde ön pişirim yaptığımız 5 hamurumuz oluyor sonrasında çemberimizi yağlı kağıt üzerine alıyoruz ( bakınız aşağıda görseline)ve kenarını yağlıyoruz

ilk baklava yufkamızı çemberin içine koyuyoruz ve kenarlardan sarkıtıyoruz içini ve kenarlarını yağlıyoruz ikinci yufkayı aynı şekilde koyup alt kısma pişen ilk pizza tabanımızı koyuyoruz üzerine bol kaşar rendesi ve dilim sucuk dizip tekrar bir baklava yufkası koyuyoruz ve tekrar hamur kaşar sucuk tekrar yufka olmak üzere 6 kat çıkıyoruz üst üste kenarlardan sarkan baklava yufkasını da elimizle yukarı kenarda topluyoruz ve yağlayıp doğru fırına iyice kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz kalıptan çıkarmak için uzun bir spatula yada bıçak kullanıyoruz işte çıtır çıtır mis gibi pizzamız hazır..
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder