Slayt

1 2 3 4

6 Mart 2016 Pazar

BREZEL

Merhabalar...
Bu harika BREZEL (ALMAN SIMITI) yapmakta geç kaldığımı iki tepsi bitince anladım. Hiç abartmıyorum 2 tepsi 16 adet brezel 2 saat içerisinde bitti. Biz tadını çubuk krakere benzettik  üzerinde ve içerisinde hiç yumurta olamamasına rağmen bakın ne kadar da güzel kızardı. Bu lezzeti sabah kahvaltılarında ve çay saati ikramlarınız da hazırlayıp tüm ilgiyi üzerinize çekeceğinize eminim diyerek tarifime geçiyorum.







BREZEL
Malzemeler;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kaynatma suyu için; 45 gram karbonat ve 1 yemek kaşığı tuz
  • Üzerine serpmek için biraz deniz tuzu
                    Küçük bir tencereye süt su ve tereyağ alıp ılıtmak için ocağa koyuyoruz. Çok sıcak olmadan ocaktan alıyoruz (serçe parmağınızla kontrol edebilirsiniz parmağınız yanmıyorsa olmuş demektir.) Ve hemen yoğurma kabımıza bu karışımı döküp üzerine maya ve şekerde ilave edip ağzını bir bezle örtüp 10 dakika mayanın aktifleşmesi için bekliyoruz. Diğer tarafta yaklaşık 500 gr unu kabartma tozunu tuzu bir kaba eliyoruz ve mayalı karışıma yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşacık fakat ele yapışmayan harika bir hamur elde ediyoruz üzerini sıkıca örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalandırıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyor ve aşağıda ki görselde gördüğünüz gibi şekillendiriyor ve tepsiye dizip yaklaşık yarım saat te tepsi mayası için bekletiyoruz. Bu arada 1 litre suyu orta boy bir tencerede kaynatıyoruz. Üzerine 45 gram karbonat ve 1 dolu yemek kaşığı tuz ilave edip tepsi mayası gelen brezelleri kaynayan suya tek tek atıp 10-15 saniye kaynatıyor çıkarıp hemen fırın tepsisine alıp yan yana arada boşluk kalacak şekilde diziyoruz. (Bakınız instagram hesabımdan videolu çekimine) ve brezellerin şişman yerlerine bir makas yardımı ile çizik atıp üzerine deniz tuzu serpip ılık 180 derece fırında mis kokular eşliğinde kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyetler olsun...



3 yorum:

  1. Harika bir tarif arkadaşım bayıldım, ilk fırsatta deneyeceğim inşallah...

    YanıtlaSil
  2. tesekkkur ederım sıbelcıgım...

    YanıtlaSil
  3. Funda bu tarifi ilk kez duydum ... DEnemem gerekli ... Mayalı hamuru kaynayan suya atmak çok değişik ... İnanılmaz merak ettim ben bunu
    Teşekkürler

    YanıtlaSil