Slayt

1 2 3 4

18 Nisan 2016 Pazartesi

FUNDACA ADANA SIKMA

Merhabalar...
Adana sıkma ile buradayım bugün. Bu çok sevdiğim lezzeti bir de benim tarifim ile deneyin isterim.
















FUNDA'CA ADANA SIKMA

Malzemeler;

  • 1 kg.un
  • Yaklaşık 3 çeyrek bayat ekmek 
  • Yeteri kadar su
  • Tuz
  • Yaklaşık 1 kahve fincanı kadar riviera yağ
İç Malzemesi;

  • 1 kalıp yağlı beyaz peynir
  • 1 kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yaklaşık yarım kahve fincanı riviera yağ
  • Yağlamak için 50-60 gram tereyağ

                               Öncelikle bayat ekmeğimizi derin bir kaseye koyuyor üzerini geçmeyecek kadar su ekliyor ve yumuşaması için 5 dakika kadar bekletiyoruz bu arada hamurumuz için unu derin bir kaba alıyoruz bekleyen bayat ekmeğimizin suyunu avuç içimizle iyice sıkıyoruz ve unun ortasına bırakıyoruz. (Aşağıda görselde görüldüğü gibi) Üzerine yeteri kadar tuz yaklaşık 1-1,5 yemek kaşığı ekliyor ve su yardımı ile iyice yoğuruyoruz. Yarım saat kadar dinlendirip minik bezelere ayırıyoruz ve un yardımı ile açmaya başlıyoruz. Diğer tarafta da iç harcı için kuru soğanı ince ince piyaz şeklinde doğruyoruz bir tencereye alıp üzerine yağ ekleyip ocakta kavuruyoruz tabi dikkat edelim çok kavur mayalım ve ocağı kapatıp peyniri üzerine koyuyor bir çatal yardımı ile iyice eziyoruz. Kaşık yardımı ile karıştırıp ince kıyım maydanoz ekliyor tekrar karıştırıp yanmaz tavada önlü arkalı pişirdiğimiz bazlamayı tereyağ ile yağlıyor hemen peynirli harcı koyup sarıyoruz (instagram hesabımdan video suna bakabilirsiniz) ve temiz bir sofra bezinin içine koyup üzerini örtüyor kalan hamurlar içinde aynı işlemi uygulayıp servis öncesinde tereyağ ile yağlanan tavada önlü arkalı kızartıp sıcak çay yada ayran ile servis yapıyoruz.
Afiyetler olsun...




2 yorum: