Slayt

1 2 3 4

19 Aralık 2015 Cumartesi

MERENG (BEZE)

Merhabalar...
Bugün size küçüklüğümün lezzeti mereng(beze) ile merhaba diyorum. Hatırlarım o yıllar anneciğim bayılırdı bezeye ve çok sık alınırdı bizim eve...Tüm püf noktaları ile mereng yapımı sizlerle...
















MERENG (BEZE)


         Malzemeler;
  • 2 büyük yumurta akı (75 gram)
  • 1,5 çay bardağı toz şeker (150 gram)
  • 180 gram sütlü kuvertür çikolata
  • Süslemek için renkli şekerlemeler yada dövülmüş fıstık

      Öncelikle 2 yumurta akını dikkatlice ayırıyoruz kesinlikle sarısı bulaşmamalı ve derin metal yada cam kuru ve temiz bir kaba alıp mikserin en yüksek ayarında köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Köpürmeye başladığı zaman şekeri toplam 4 kerede azar azar ekliyor ve bu aşamada hızlıca çırpmaya devam ediyoruz çırpma işlemi sonunda kıvam alan mereng karışımımız kaseyi ters çevirdiğimizde kabımızdan akmıyor sa olmuş demektir. Bu aşamada içerisine toz gıda boyası ekleyip renklendirebilirsiniz. Bir sıkma poşetine yuvarla uç takıp yada yoksa bir buzdolabı poşetinin ağzını biraz kesip mereng i içerisine kaşık yardımı ile alıyoruz ve fırın tepsi si ne sıkıyoruz (instagram hesabımda videolu çekimi var bakabilirsiniz) fırını 85 ile 100 derece arası ısıtıyoruz(kesinlikle 100 derece yi geçmemeli) ve fırına veriyoruz yaklaşık 50 dakika içerisinde pişiyor sürekli kontrol edin ki kızarmasın beyazken çıkarın ve kesinlikle tepside soğutun mümkünse 1 gece kalsın ki iyice donsun. Eğer benim gibi çikolata ya bulamak istiyorsanız yaklaşık 180 gram çikolatayı benmari usulu eritin yani çelik tencereye yaklaşık üç parmak kadar su koyup kaynatın altını kısın ve kuru ve temiz bir cam kaseye çikolatayı koyun ve tencerenin üzerine kaseyi oturtup bir spatula yardımı ile çikolata yı eritin ve merengleri çikolataya batırıp çıkarın renkli şekerlemeler bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve soğumasını bekleyip servis yapın...
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder