Slayt

1 2 3 4

19 Aralık 2015 Cumartesi

FUNDACA PIZZA

Merhabalar...
Evde en çok pizza yaparım çünkü iki oğlumda birer pizza canavarı...;) Eskiden hep dışardan alırdık taki içimde gizli kalan mutfak aşkı ortaya çıkana kadar...;) Şimdilerde dışardan hiç bir şey almıyorum desem yeridir. Cok az malzeme ve hayal gücü ile sizde harika pizzalar yapabilir ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...






FUNDA'CA PİZZA


          Malzemeler;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 2 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Aldığı kadar un
  • 500 gram kaşar peynir
  • Yeteri kadar mantar
  • 1 kangal sucuk yada sosis
  • 5-10 çeri domates
  • Mümkünse taze biberiye yada kekik
  • Sosu için 3 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 6 yemek kaşığı kadar sıcak su
  • Kuru yada varsa taze kekik fesleğen biraz tuz
  • 2 diş sarımsak
  • Biraz zeytinyağ

     
     Öncelikle mayalama işlemi için yoğurma kabımıza ılık su şeker ve mayayı döküp üzerini kapatıp 10 dakika bekliyoruz. On dakika sonunda yağı tuzu ve unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan harika bir hamur yoğuruyor ve üzerini sıkıca kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanması için ılık bir ortama alıyoruz. Sosu için domates salçasını bir tava yada sütlüğe koyup üzerine 6 yemek kaşığı kadar sıcak su ekleyip kaşıkla iyice karıştırıyoruz ve küçük ocağa alıp iki kaynayınca yağ dövülmüş sarımsak fesleğen kekik ve tuzu ekleyip biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Kaşar peynirini rendeliyor sucuk yada sosisleri doğruyor mantarları yıkamadan kabuğunu soyup ince ince doğruyor hazırlıyoruz. Bu arada hamurumuz mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde beze alıp hafif unlanmış tezgahta açıyoruz ben kalpli kalıp ile şekillendirdim siz istediğiniz şekli veriyor ve tepsiye alıp üzerine sosunu bolca sürüp rende kaşar serpiyor ve mantar domates sucuk yada sosisle lezzetlendirip sıcak fırına veriyor kızarana kadar pişirip servis ediyorsunuz...
Afiyetler olsun...

1 yorum: