Slayt

1 2 3 4

17 Aralık 2015 Perşembe

KASARLI ACIK SIMIT

Merhabalar...
Soğuk bir kış akşamı evde yemek yokken benim canım oğullarım için hazırladığım enfes bir lezzet ile buluşturacağım sizleri bu akşam. Kaşarlı Açık Simit offff sıcak sıcak harika...;)















KAŞARLI AÇIK SİMİT


          Malzemeler;
  • 1 Su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
          İç Malzemesi;
  • Yaklaşık 500 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı kadar ılık su
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
  • Biraz tuz, kekik, biberiye, fesleğen
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 5 Yemek kaşığı kavrulmuş susam

     Öncelikle hamurumuzu mayalandırmak için yoğurma kabımıza ılık su alınır üzerine maya ve şeker konulur üzeri örtülür ve 15 dk mayanın aktifleşmesi için üzeri kapatılarak bekletilir. 15 dakika sonunda karışıma yağ tuz ve azar azar un eklenerek hafif ele yapışan harika bir hamur oluşturulur ve tekrar üzeri kapatılır hamur mayalanmak üzere ılık bir ortamda en az 30 dakika en fazla 2 saat bekletilir. Diğer tarafta kaşar peynir rendelenir sos için sütlü ğe domates salçası konulur üzerine ılık su eklenerek salça inceltilir ve küçük ocağa alınarak kısık ateşte kaynatılır ardından yağ ilave edilir ezilmiş sarımsak, kekik, fesleğen, biberiye ve tuz da eklenir altı kapatılır soğuması için bir kenarda bekletilir. Mayalanan hamur dan yaklaşık bir mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır merdane ile altı üzeri azıcık unlanarak yuvarlak şekilde açılır. Kenarlarından azıcık kıvrılır ve içine bolca sos sürülür kıvrılan kısım zeytinyağ ile ıslatılarak (bakınız instagram hesabıma fundacaaaa)susam serpilir ve sıcak fırında 7 dakika kadar ön pişirim yapılır hemen çıkarılır üzerine bolca kaşar serpilir tekrar fırına verilir kaşar eriyince fırından çıkarılır ve bu enfes lezzetin tadına varılır...Tüm tariflerime videolu anlatımlarımı eklediğim instagram hesabımdan bir tık ile ulaşabilirsiniz.
Afiyetler olsun...

1 yorum: