Bu harika mozaik pastayı yapıp yedikten sonra allahım bu nasıl bir lezzetmiş dediğinizi duyar gibiyim...;) On numara beş yıldız harika bir pasta dır kendileri ve bir çok denemem sonucunda ortaya çıkardığım tamam dır dediğim üzerine sonsuz garanti vereceğim bu tarifimi lütfen eksiksiz yapmaya çalışın ki aynı sonuca varın...
FUNDA'CA MOZAİK
Malzemeler;
- 1 kg. eti petitbeure sade bisküvi
- 1 paket eti petitbeure kakaolu bisküvi
- 2 pk. eti burçak bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı erimiş tereyağ
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı fıstık yada fındık yada ceviz
- 1 çay kaşığı ucu ile tuz
- Bulamak için
- 180 gram sütlü çikolata mümkünse kuvertür
- 180 gram beyaz çikolata mümkünse kuvertür
Size fazla malzeme gibi görünse de bu ölçülerle yaptığınız bu mozaik pastayı buzluğunuz da saklayıp ani bir misafiriniz geldiğinde yada çocuğunuzun çikolata krizi tuttuğunda hemen elinizin altında olacağını düşünürsek hiç te abartmış olmayız sanırım...;) diyerek tarifime geçiyorum. Kocaman derin bir kaba bisküviler tek tek açılıp çok küçültmeden kırılır. Üzerine sırayla süt erimiş tereyağ kakao dökülür ve elle karıştırılır ardından iri dövülmüş fıstık veya ceviz yada fındık eklenerek iyice karıştırılır. Bulamaç kıvamı alan mozaik yarı yarıya hazır demektir bir strec e yada temiz bir poşet kesilir karışım içine boşaltılır ve şekil verilip sıkıca her tarafından poşetle kapatılarak buzluğa kaldırılır. Donan mozaik servis etmeden 1 saat önce çıkarılıp kesme tahtası üzerinde kesilir ve benmari üsulu eritilen çikolataya bulanarak yine üzerine rendelenmiş çikolata parçaları ile süslenerek servise hazır edilir. Kalan mozaik tekrar buzluğa kaldırılabilir. Videolu anlatımım için instagram adresim olan fundacaaaa ya bakabilirsiniz.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder