Yeni yıl yaklaşırken bu romantik kurabiyeleri yaparak herkesi kendinize hayran bırakabileceğinizi düşünerek tarifime geçiyorum...
LİNZER KURABİYE
Malzemeler;
- 1 yumurta
- 125 gram tereyağ (ben tüm lezzetler imde ülker baklava yağı kullanıyorum)
- 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- Aldığı kadar un
Bir yoğurma kabına tereyağ ve şeker konularak hızlıca çırpılır ardından yumurta eklenir 2 dakika daha çırpılır ve sıvı yağ nişasta un azar azar eklenerek elle yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir tezgaha yağlı kağıt konur üzerine hamur konulur ve bir yağlı kağıt ta üzerine konularak yani iki yağlı kağıt arasında hamur merdane yardımı ile bir milim kadar inceltilir ve bir tepsiye alınarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir bu işlem hamurumuzu kolay şekil alabilmesi için kesinlikle yapılması gereken bir yöntemdir. Zira bu hamur zor toparlanan fakat harika bir lezzeti olan hamurdur...
Ara katı için ben çile püresi yaptım siz isterseniz nutella da koyabilirsiniz. Çilek püresi için 2 yemek kaşığı çilek reçelini rondo da püre haline getirdim ve 1 yemek kaşığı nişasta koyup bir çay bardağı da su ekleyerek küçük ocakta pişirdim soğuttum ve çay kaşığı ucu ile azıcık kırmızı gıda boyası ekledim ve bir gece buzdolabında beklettim.
Ve sıra geldi şekillendirme işlemine dolaptan alınan hamur evinizde olan bir kurabiye şekillendiricisi ile kesilir ben kalp kullanmayı seviyorum hemen tepsiye alınır üzeri için yine kap şeklinde kesilen hamur küçük yuvarlak bir aparat la daha şekillendirilir ve soğuk 150 derecelik fırına konur dikkatlice pişirilir kızarmadan fırından çıkarılır soğutulup arasına arzu edilen bir püre yada nutella konur diğer ortası yuvarlak kesilen kurabiye de üzerine konularak ve pudra şekeri serpilerek servise hazır hale getirilir.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder