Slayt

1 2 3 4

15 Nisan 2016 Cuma

FUNDACA KAŞARLI KÖFTE

Merhabalar...
Ana yemek olacak mükemmel bir tarifim var bugün sizler için. Yabancı bir sayfada görüp hayran kaldığım bu tarifi kendimce yorumladım ve harika bir lezzet çıktı ortaya hemen yapın diyerek tarifime geçiyorum.













FUNDACA KAŞARLI KÖFTE


Malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ(riveria)
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Köfte için;

  • 750 gram kadar kuzu dana karışık kıyma
  • 1 paket knorr köfte harcı
  • 1 büyük kase rende kaşar peynir

Sosu için;

  • 8-9 adet kırmızı orta boy domates
  • 4 diş sarımsak
  • Biraz tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber acı veya tatlı

                                Orta boy yuvarlak borcam kullandım. Öncelikle hamur malzemeleri ile mayalı bir hamur oluşturdum. (bknz. hamur mayalama) Sos için domateslerin kabuklarını soyup minik küpler şeklinde kesip bir orta boy tencereye koyuyoruz üzerine biraz yağ kırmızı biber yeterince tuz ve karabiber de serpiyor ocakta iyice pişiriyoruz. Mayalanan hamuru rulo şekline getirip bıçak yardımı ile 2 şer parmak kalınlığında kesip borcama diziyoruz üzerine sosun yarısını döküp yayıyoruz diğer tarafta köfte için ete köfte baharatını koyup yaklaşık 10 dakika iyice yoğuruyor ve minik minik köfteler hazırlıyor hamurlu domatesli sosun üzerine tek tek diziyoruz aşağıda ki görselde görüldüğü gibi sonra kalan diğer sosuda etlerin üzerine döküp sıcak 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan 10 dakika önce rende kaşarı serpiyor tekrar fırına sürüp kaşar eriyince çıkarıyor ve sıcak servis yapıyoruz. Yanına kaymaklı yoğurt ta inanılmaz yakışıyor tavsiye ederim.
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder