Ocak ayının son iki gününde bekleyen tüm tariflerimi bloguma eklemek üzere pc min başına oturdum aldım yanıma çayımı ve pişmeyen kurabiyemi e doğal olarak benden mutlusu yok şu an değil mi...;)
Benim pandispanya tarifim tamamen profesyonel bir tarif olup gram ile yapılması şarttır eğer tartınız yoksa hazır pandispanya keki kullanmanızı tavsiye ederim...
TİRAMİSU
Malzemeler;
Pandispanya için;
- 6 yumurta
- 225 gram şeker
- 225 gram un
- 20 gram kakao
- 60 gram nişasta
- 75 gram su
- 20 gram kabartma tozu
Krema için;
- 1 kg. süt
- 300 gram şeker
- 50 gram nişasta
- 3 yumurta sarısı
- 200 gram labne peyniri
- 200 gram sıvı krema
- 1 şişe acı badem esansı (dr.oetker)
- Gramlı ölçülerin bardak kaşık çeviri grafiği bloğumda mevcut oradan bakabilirsiniz.
Islatmak için;
- 1 kahve fincanı sert demlenmiş filtre kahve yada sade granül kahve
- 1 kapak kanyak (arzuya göre)
Öncelikle pandispanyamızı yaparak başlıyoruz tarife su yumurta ve sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek yaklaşık 6 dakika çırpıyoruz ve 175 derece ısınmış fırında ve pasta çemberinde pişiriyoruz..Bu arada kremamız için süt şeker nişasta ve yumurta sarısı nı ocağa koymadan önce iyice tel çırpıcı ile çırpıyoruz ardından ocağa koyup karıştıra karıştıra pişiriyoruz muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyor ve soğutuyoruz ardından labne sıvı krema ve acı badem esansını ekleyerek mikserle iyice çırpıyoruz. Bu arada pandispanyamız soğumuş oluyor ve bir kırılmaz ip yada pandispanya testeresi ile düzgünce ikiye kesiyoruz kahvemizin içine kanyağıda ekliyor pasta çemberimizin içine pandispanyamızın ilk katını koyuyor kahveli karışım ile bolca ıslatıyoruz kremamızdan yeteri kadar koyup diğer pandispanyayı üzerine kapatıp tekrar kahveli karışım ile iyice ıslatıp yine yeterince kremayı(krema fazla gelebilir kuplara servis edip muhallebi olarak çocuklarınıza yedirebilirsiniz) da döküp buzdolabına bir gece dinlenmek üzere kaldırıyoruz servis esnasında dolaptan çıkarıp bir elek yardımı ile bol kakao serpiyor ve sunuma hazırlıyoruz... Ben tiramisunun üzerindeki çikolata yapraklarını gül yaprağı kullanarak yaptım yani sütlü yada bitter çikolatayı benmari usulü eritip bir çay kaşığı yardımı ile yaprağın tersine sürüp donmasını sağlayıp sonra yaprağı nazikçe çikolatadan ayırıp pastamın üzerinde kullandım...Aşağıdakı görsel de görüdüldüğü gibi.
Ellerine sağlık bitanem, nefis bir tarif:)
YanıtlaSilcanım benımmmm...
YanıtlaSil