Slayt

1 2 3 4

10 Aralık 2015 Perşembe

SEBZELI GÖZLEME

Merhabalar...
Bu akşam sizlere harika bir gözleme tarifi ile 
geldim... Sevgili ablam Tülay Ankut un iç malzeme tarifi ile hazırladığımız gözlemelerimiz enfes oldu..Muhakkak denemelisiniz...







SEBZELİ GÖZLEME


          Malzemeler;
  • 1 bağ pırasa
  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 demet ıspanak
  • 2 kırmızı kapya biber
  • Hamuru için
  • Yarım bayat ekmek
  • Yeteri kadar ılık su
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytin yağ
  • Aldığı kadar un


     Öncelikle hamur için bayat ekmek elle iri iri parçalanır ve yaklaşık 1 bardak ılık su ile ıslatılır.On dakika bekletilir ve tuz ile yağ da ilave edilerek elenmiş un azar azar dökülür ve nefis bir hamur yoğrulur, üzeri nemli bez ile kapatılarak dinlendirilir. Bu arada iç malzemesi için mantarın kabukları soyulur ve ince ince doğranır bir wok tavaya alınır ateşe konur mantar suyunu bırakıp çekince biraz yağ ince doğranmış pırasa yine ince kıyım kırmızı biber eklenir kontrollü olarak tuz eklenir ve incecik doğranmış ıspanak lar da eklenerek ocağın altı kapatılır.Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alınır hafif unlanarak açılır tezgaha alınır yarısına hazırlanan harç konur ve D şeklinde kapatılır ocağın büyük gözünde altı hafif açık olarak krep tavasında önlü arkalı pişirilir çay veya ayran ile servis edilir..
Afiyetler olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder