Slayt

1 2 3 4

2 Aralık 2015 Çarşamba

PİZZA PASTA

Merhabalar...
Bugün sizlerle en en en çok beğenilen pizza pastamın tarifini
paylaşmak istiyorum..Uzun süre akıllarda kalacak görsel bir şölen tadı damaklarda iz bırakacak harika bir lezzetle etrafınızda fark yaratacaksınız...













PİZZA PASTA
           
           Hamuru için;
  • 1.5 su bardağı ılık süt veya su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Aldığı kadar un

           İç malzemesi;
  • 1.5 kangal ince dilimlenmiş sucuk
  • 750 gram rendelenmiş kaşar peynir
          Sosu için
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay brd.sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı z.yağ







 Birinci adım hamur mayalama işlemimiz...Yoğurma kabımıza ılık süt şeker ve maya konulur üzeri bir bezle örtülerek 10 dk mayanın aktifleşmesi için bekletilir 10 dk.sonunda sıvı yağ tuz ve mısır unu ile beyaz un yavaş yavaş eklenerek yumuşacık hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur.(profesyonel mikseriniz varsa yoğurma işlemin onunla yapabilirsiniz ben öyle yapıyorum) mayalanması için üzeri kapatılarak ılık bir ortamda 1 saat mayalandırılır.Mayalanan hamur görselde görüldüğü üzere 6 eşit   bezeye ayrılır tezgaha alınır.Diğer  tarafta sosu için domates salçası küçük bir tencereye konulur üzerine sıcak su dökülür ocağa alınır kısık ateşte fokurdamaya başlayınca sarımsak az tuz fesleğen kekik ve z.yağ eklenir biraz daha karıştırılır ve ocaktan alınır. İlk beze orta incelikte açılır fırın tepsisine alınır yuvarlak bir kalıpla şekillendirilir
hazırladığımız sos fırça yardımı ile hamura sürülür ve 180 derece ılık fırında 8 dakika ön pişirim yapılır ve fırından çıkarılır...







 Görselde görüldüğü üzere ön pişirim yapılan 4 hamur tezgaha alınır..5.hamur açılır yuvarlak şekillendirilir üzeri soslanır rende kaşar bolca konulur dilim sucuk üzerine dizilir pişen ilk pizza tabanı üzerine oturtulur tekrar kaşar peynir ve sucuk dizilir ve böylece 5 kat oluşturulur...kalan son hamur ince uzun açılır 5 kat yaptığımız pizzamızın etrafı bu hamur ile kuşak gibi sarılır fazlalıklar makasla düzeltilir kalan sosa 2 kaşık kadar yağ eklenerek pizzamızın etrafı da fırça yardımı ile sürülür ve 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir..
Afiyetle yenilir..


2 yorum: