Hayırlı Kandiller diyerek size bu güne uygun harika bir Kandil Simiti tarifi vermek istiyorum. Ağızda kıyır kıyır dağılan bu lezzet hazırlaması pişirmesi ile birlikte toplam bir saatinizi bile almayacaktır. Hadi hemen mutfağa...;)
KANDİL SİMİTİ
Malzemeler;
- 100 gram tereyağ varsa baklava yağı (ben baklava yağı kullanıyorum)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akları içine sarısı üzerine
- 1 dolu yemek kaşığı mahlep kesinlikle şart
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- Kavrulmuş susam
Öncelikle tereyağımız yumuşacık bir kıvamda olmalı ve diğer kullanacağımız malzemelerimiz ise oda sıcaklığında olmalıdır yani yumurta ve yoğurt. Karıştırma kabımıza yumuşak tereyağımız konulur üzerine yumurta akları sıvı yağ mahlep şeker tuz sirke ve yoğurt ta eklenerek yumuşacık ele yapışmayan bir hamur yoğrulur ve istediğiniz şekil verilerek (instagramda videolu anlatımım var ) yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine ayırdığımız yumurta sarıları varsa evde 1 tatlı kaşığı kadar sıvı krema eklenir yoksa çok az yağ ve iki damla pekmez eklenir karıştırılır ve şekillendirilen simitlerimizin üzerine sürülür bol susam serpilir yaklaşık 170 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir...
Muhteşem olmuş
YanıtlaSilMuhteşem olmuş
YanıtlaSil