Harika pratik bir tarifle geldim bugün.
Akşama belki de sizin için fikir olur bu lezzet..
Ben bugün kuzu kuşbaşı eti kullandım fakat
tavuk göğüs eti ile de harika oluyor denemelisiniz..
FUNDA'CA TANTUNİ
Malzemeler;
- 500 gram kuzu veya dana kuşbaşı et
- 2 orta boy domates
- 1 küçük kapya biber
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Tuz
- 2 orta boy kuru soğan
- 6-7 adet çeri domates
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Sumak
- ve dürüm yapmak için lavaş ekmek
Öncelikle kuzu kuşbaşı etlerimizi dahada minik minik olacak şekilde doğrayıp güzelce yıkayalım ve kendi suyu ile bir tencereye alalım kısık ateşte suyunu çekmesini sağlayalım ve ocaktan almadan tuzunu atıp ocağı kapatalım..Domatesleri ve biberi minik minik küp şeklinde doğrayalım hazır kalsın..Eti bir wok tavaya alalım üzerine zeytin yağını dökelim iki dakika ocakta kavuralım arkasından domates ve biberi ekleyelim karıştırıp orta ateşte kapağını kapatıp yarım saat kadar pişmesini sağlayalım bu arada kuru soğanımızı ince ince salata yapmak için doğrayalım sumak tuz ve ince kıyım maydanoz da ekleyip elimizle karıştıralım diğer tarafta çeri domateslerimizi ince ince doğrayalım kalan maydanozları temizleyip yapraklarını bir kenara ayıralım bu arada etimiz pişmiş olacaktır zaten lavaş ekmeklerimizi bir tavada arkalı önlü ısıtalım hemen servis tabağına alıp uç kısmından başlayarak 1 dolu yemek kaşığı etimizi ince uzun olacak şekilde ekmeğimize yayalım üzerine soğan salatası az miktarda ve domatesleri üzerine de maydanoz yapraklarını ilave edelim ve sıkıca sarıp yanına ayran ve turşu ile servise hazırlayalım...
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder