Tantuni yapmak için hazırladığım bu mis
gibi lavaş ekmekleri isterseniz sıkma yapımında isterseniz üzerine tereyağ peynir sürerek kahvaltı yada çay saati menünüzde kullanabilirsiniz...
LAVAŞ EKMEK
Malzemeler;
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Aldığı kadar beyaz un
Yoğurma kabımıza ılık suyumuzu dökelim tuz ve zeytinyağı ekleyip unumuzu yavaş yavaş dökerek yumuşacık açılabilecek kıvamda harika bir hamur yoğuruyoruz ve üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz...Dinlenen hamurumuzu cevizden biraz büyük bezeler haline getirip azar azar un serpip tek tek açıyor ve bir krep tavasında ocağın büyük gözünde orta ateşte önlü arkalı harika bir şekilde pişiriyoruz ve hemen temiz bir sofra bezinin arasına alıp kurumasını engellediğimiz ekmeklerimizi istediğimiz şekilde değerlendirmek için sofra bezi içerisinde saklıyoruz...
Afiyetler olsun...
ekmek ustasii guzel arkadasim kurabiye ekmek pasta konusunda ustune tanimiyorum blogun hayirli olsun pcye gecince ilk isim takip etmek senii can insan guzeller gizeli melek anne
YanıtlaSilcanım tatlımm sekerımmm cook ama cok tesekkur ederım ...benı burda da yanlız bırakmadın ıyıkı varsın.
Silellerinize sağlık, ilk fırsatta deneyeceğim...
YanıtlaSil