Slayt

1 2 3 4

25 Mart 2016 Cuma

FUNDACA TRUFFE

Merhabalar...
Nefis bir lezzetle geldim bu akşam..Bu harika Truffle r favoriniz olacak emin olun diyerek hemen tarife geçmek istiyorum.
















FUNDA'CA TRUFFLE

Malzemeler;

  • 1,5 su bardağı ince çekilmiş burçak bisküvi
  • 4 dolu yemek kaşığı krem peynir
  • 1 çay bardağı sıvı krema
  • 1 kahve fincanı limonata
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı erimiş tereyağ
  • 6 yaprak nane
  • 1 kürdan ucuyla yeşil gıda boyası
  • 1 limon kabuğu rendesi
Limonata için;
  • 1 limon organik yada çok iyi yıkanmış mümkünse sirkeli su ile yıkanmış
  • 1 çay bardağı toz şeker
Kaplama için;
  • Yaklaşık 240 gram sütlü kuvertur yada (80 gram lık 3 paket nestle sütlü çikolata)
  • Yaklaşık 240 gram beyaz kuvertur çikolata yada nestle veya milka çikolata
               Evet öncelikle limonata mızı yapalım. 1 limonu iyice yıkayalım mümkünse sirkeli su ile sonrasında alacalı olarak kabuğunu soyalım dörde bölüp rondo ya koyalım üzerine şekeri döküp rondo yu çalıştıralım iyice parçalanmasını sağlayıp tel süzgeç ile süzelim.
                Diğer tarafta bir yoğurma kabına rondo da incecik öğüttüğümüz burçak bisküvi den 1,5 su bardağı dökelim üzerine krem peyniri limonatayı sıvı kremayı erittiğimiz tereyağını ve toz şekerden de azar azar tadını kontrol ederek ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım. Çok katı kıvamlı olaması gerekiyor yani kurabiye hamuru gibi değil daha cıvık bir hamur kıvam için instagram hesabımdan video suna bakabilirsiniz. Oluşturduğumuz truffle hamurundan ben dondurma kaşığı ile yuvarlaklar oluşturup elimle yuvarladım aynı boy olmasını istediğim için siz direk eliniz le parçalar alıp yuvarlayabilirsiniz eğer yuvarlamakta zorlanırsanız hamuru biraz dolapta dinlendirmenizi tavsiye ederim. Evet hamurumuzun yarısını bu şekilde yapıp diğer yarısı için aşağı da şekilde görüldüğü gibi naneleri bir kaseye alıp üzerine göz kararı çok olmasın toz şeker ekleyip parmaklarınız la ezip direk hamura ekliyoruz ve bir miktarda da öğütülmüş burçak bisküvi ekliyoruz  kürdan ucuyla yeşil gıda boyası (isteğe bağlı) ekliyor tekrar karıştırıp diğerleri gibi şekillendiriyor ve buzluğa kaldırıyoruz. Tercihen 1 gece çok acilse 3-4 saat sonra çıkarıp ben naneli leri  benmari usulu (çikolataları küçük parçalar halinde kırıyor küçük bir tencere ye 2 parmak kadar sıcak su koyup üzerine daha küçük bir kap tercihen çelik yada cam oturtuyoruz alttaki suya değmemesini sağlıyor ve üzerindeki temiz kaba çikolataları koyup kısık ateşte erimesini sağlıyoruz bu işleme benmari usulu denir) erittiğimiz sütlü çikolata ya diğerlerini de yine benmari usulu erittiğimiz beyaz çikolataya bir çatal yardımı ile bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve dolaba kaldırıyoruz yaklaşık yarım saat sonra tekrar çıkarıp yine çatal yardımı ile erimiş çikolatadan serpiyor yani ince çizgiler oluşturup servis edene kadar buzdolabında muhafaza ediyoruz.
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder