Slayt

1 2 3 4

9 Şubat 2016 Salı

TAHINLI KATMER

Merhabalar...
Esasında inanılmaz yorgunum şuan ve gözlerim kapanıyor desem yeridir. Lakin sevgili takipçilerim o kadar çok mesaj attılar ki bana tarifi yüklemek şart oldu...














TAHİNLİ KATMER

Malzemeler;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İç Malzeme;
  • Yaklaşık 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yaklaşık 100 gram yumuşacık tereyağ yada erimiş tereyağ
            Öncelikle hamurumuzu mayalıyoruz eminim artık biliyorsunuz dur o kadar çok anlattım ki ;) eğer bilmiyorsanız blogumdan hamur mayalama diye bakabilirsiniz. Ve mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır tezgah ta hafif un kullanarak açılır (lütfen mayaladığınız hamur ele yapışan bir hamur olsun ki başarılı olsun) üzerine yaklaşık 1 yada 1,5 kaşık kadar erimiş tereyağ ve aynı miktar da tahin gezdirilir isteğe bağlı şeker serpilir ve aşağıdaki görsel de görüldüğü gibi şekillendirilir üzerine de tereyağ sürülür tüm hamur için aynı işlem uygulanır ve yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra elle iyice inceltilir bu arada teflon bir tava orta ateşte ısıtılır ve elle dikkatlice inceltilen lezzet tavaya alınır önü ve arkası pişirilir tavadan alınıp anında tereyağ ile önü ve arkası yağlanır ve servise hazır hale gelir. Eğer soğuduysa mikro dalga da yada tavada tekrar ısıtılır ve bu şekilde buzluğa bile kaldırabilir ani bir misafir geldiğinde şipşak ısıtır ve ikram edebilirsiniz...
Afiyetler olsun...

1 yorum:

  1. Merhabalar..elinize emeğinize sağlık..ancak bir sorum olacak,sayfanızda iki ayrı tahinli katmer tarifi var,hangisini yapsak acaba?şekillendirmede farklı,siz hangisini tavisiye edersiniz??sevgiler..

    YanıtlaSil