Slayt

1 2 3 4

2 Nisan 2016 Cumartesi

FUNDACA PISI

Merhabalar...
Detoks tayım ama ev halkına da lahana yediremem tabi diyerek kalktım erkenden hamur mayaladım ve pişi yaptım. Muhakkak denemenizi istediğim bir tarif olduğu için sizinle de paylaşmak istedim.















FUNDACA PİŞİ
Malzemeler;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 1.5 dolu yemek kaşığı instant maya
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak için yeterince ayçiçek yağı

                            Öncelikle hamurumuzu mayalayalım. Derin bir kaba ılık suyu maya ve şekeri ekleyelim ağzını kapatıp 10 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyelim. Sonrasında zeytin yağ tuz ve unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım bırakın ele yapışsın tabi çok ta değil elimizi hafif yağlayıp hamuru toparlayalım ve üzerini strec le kapatıp ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım. Mayalama işlemi bitince elimizi hafif yağlayıp hamurdan yuvarlak parçalar koparalım ve parmağımızla ortasını delip hafif  yağladığımız bir tepsiye dizelim.(İnstagramdaki yapım vıdeoma bakabilirsiniz.) Bu arada derin bir kızartma kabına ayçiçek  yağı koyalım ve kızdıralım şekillendirdiğimiz hamurları yağ iyice kızınca kızartalım.
Afiyetler olsun...

1 yorum: