Slayt

1 2 3 4

24 Ocak 2016 Pazar

TAHINLI KRUVASAN

Merhabalar...
Bugün günlerden Kruvasan. Uzun zamandır aklımdaydı lakin dün yapmak kısmet oldu. Bu harika lezzet inanın bana dışarıdan aldığınız Kruvasan ı unutturacak size ve mutfağınızın baş köşesine yerleşecek misafirlerinizin gönlün de taht kuracak bu kadar da iddalıyım. Deneyin ve bana instagram üzerinden resim yollayın.











TAHİNLİ KRUVASAN

Malzemeler;
  • 1 büyük su bardağı ılık su veya süt (ben su kullandım)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket yaş maya veya instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi;
  • 4 dolu yemek kaşığı tahin
  • 6 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 250 gram kadar erimiş tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker (kruvasanları bulamak için)
             Öncelikle hamur mayalama işlemini yapıyoruz bloğumda pratik tarifler bölümünden bulabilirsiniz. Ve mayalanması için 1 saat ılık bir ortamda bekletelim bu esnada terayağımızı eritelim tahini bir kaseye alalım yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar ılık su ile inceltelim üzerine 6 yemek kaşığı şeker ilave edelim tekrar karıştıralım sürülebilecek kıvama gelmiş olmalı. İnce uzun bir kaseye 1 su bardağı şekeri dökelim kalsın mayalanan hamurumuzu alalım 6 portakal büyüklüğünde beze yapalım hamur artarsa temiz bir buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırabiliriz. Ayırdığımız bezeleri mümkün olduğunca yuvarlak ve ince açalım üzerine erittiğimiz tereyağımdan heryerine eşit gelecek şekilde sürelim ikinci bezeyi açıp ilk bezenin üzerine koyalım ve tekrar tereyağ sürelim aynı işlemi 6 beze bitene kadar uygulayalım ve bitirelim en üstte kalan hamuru yağlamadan direk tahinli şeker karışımını sürelim ve bir bıçak yardımı ile havuç dilimi baklava gibi 16 eşit parçaya keselim ve saralım üzerine tereyağ sürüp şekere bulayıp 180 derece ılık fırında kızarana kadar pişirelim...
Afiyetler olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder