Slayt

1 2 3 4

18 Ocak 2016 Pazartesi

FUNDA'CA PROFİTEROL

Merhabalar...
Evet sonunda klavyemin başına geçebildim.
Çok yoğun bir kaç gün geçirdim ve sizleri ihmal ettim üzgünüm :( Geçen yaz Nursel'in Mutfağında yapmıştım bu Funda'ca Profiterolu ve çok büyük ilgi görmüştü bu güzel lezzet benim ve müşterilerimin vazgeçemediği bir pasta olarak akıllara yer etti diyerek tarifime geçiyorum ve rica ediyorum lütfen malzeme listesine uymaya çalışın ki sonuç aynı olsun.









FUNDA'CA PROFİTEROL

Malzemeler;
  • Hamuru için;
  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 4 yumurta
  • Kreması için;
  • 1.5 litre süt
  • 7 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 çay bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilya çubuğu bu şart lütfen kullanın aktarlarda 4 liradır satış fiyatı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 ml. sıvı krema
  • 2 paket beyaz çikolata
  • 2 paket sütlü çikolata 
  • Biraz çilek
  • Biraz parça çikolata
            Öncelikle krema mızı hazırlayalım ve mümkünse akşamdan yapalım sabaha kadar kıvam almasını sağlayalım. Bunun için sütü derin bir tencereye koyalım vanilya çubuğunu boylamasına keselim içindeki vanilyayı bıçağın sırtıyla sıyıralım ve sütün içine kabukları ile birlikte atalım. Yarım saat kadar bekletelim ki vanilya aroması süte lezzet katsın ardından yumurta sarısını şekeri unu nişastayı ekleyelim bir çırpıcı ile iyice karıştıralım ve orta ocağa koyup yine çırpıcı ile karıştıra karıştıra pişirelim. Kıvam almaya başlayan kremamız hazır olunca ocaktan alalım ve tereyağ ekleyip hızlıca karıştıralım biraz ılıyınca üzerine yapışacak şekilde buzdolabı poşeti örtelim ve dolaba kaldıralım. Ertesi gün dolaptan aldığımız krema mızın üzerine 1 paket sıvı kremayı dökelim ve mikserle iyice çırpalım işte enfes kremamız hazır.
            Profiterol hamurumuz için kalın tabanlı bir tencereye yağ ve suyu koyalım ve yağın erimesi için kaynamasını bekleyelim ardından unu yavaş yavaş fakat hızlıca karıştırarak ekleyelim hamur kaşığa yapışmayacak kıvama gelene kadar seri bir şekilde karıştıralım ve ocağı kapatalım ardından hamurun ılınması için bekletelim ve derin bir çırpma kabına alalım ilk yumurtayı kıralım ve mikserle 4 dakika kadar karıştırıp ikinci yumurtayı kıralım yine 4-5 dakika çırpıp üçüncü yumurtayı kıralım yine 4-5 dakika kadar çırpalım ve dördüncü yumurtayı kırıp tekrar çırpalım ve yuvarlak uç takılı sıkma poşetine (bu şart olması lazım artık büyük marketler de bile satılıyor temin edebilirsiniz) koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkalım( videolu anlatımım instagram fundaca hesabımda var) 175 derece de ısıtılmış fırına koyalım ve kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim bu esnada fırının kapağını hiç açmayalım.( Hafif kızaracak çok değil zaten kabarıyor ve piştiğini anlayabiliyorsunuz) ve fırından çıkan profiterol hamurumuzun soğuması için bekletelim.
           İki lezzet de hazır olduğuna göre sıra geldi en keyifli iş olan birleştirme aşamasına bu aşamada profiterol hamurumuzu bıçakla ikiye keselim kremamızı yıldız uç takılı (bakınız instagram fundacaaaa hesabıma) sıkma poşetine koyup profiterol hamurumuzun kestiğimiz altta kalan yarısına kremayı sıkalım üzerine arzuya göre çilek yada çikolata parçaları serpelim çilekli olanların  üst kapağını da benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolataya batırıp çıkarıp hemen kremanın üzerine kapatalım ve tepsiye dizelim. Çikolata parçaları koyduğumuz profiterol üst kapağını da benmari usulü erittiğimiz sütlü çikolataya batırıp hemen kremanın üzerini kapatalım ve tepsiye dizmeye devam edip ardından profiterollerimizi servis aşamasına kadar buzdolabında saklayalım. Yazımın başın da da belirttiğim gibi dilerseniz 15.06.2015 tarihli Nursel'in Mutfağı programını internet ten aşama aşama izleyebilir ve bu lezzetten kendinizi mahrum bırakmazsınız.
    

3 yorum:

  1. Tarifleriniz çok güzel,ellerinize sağlık.☺️ Tarifinizde çikolata miktarını 2 paket olarak yazmışsınız.paketler kaç gr lık acaba? Bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar..tesekkur ederım.. 80 gramlık ıkı veya 3 paket yeterli olur sanırım

      Sil
    2. merhabalar..tesekkur ederım.. 80 gramlık ıkı veya 3 paket yeterli olur sanırım

      Sil