Slayt

1 2 3 4

7 Aralık 2015 Pazartesi

TAM BUGDAY UNLU EV EKMEGI

Merhabalar....
Bu akşam sizlerle harika bir ekmek tarifi
paylaşacağım.. Ben evde ekmek yapmaya 
bayılanlar danım sizde benim gibi düşünüyorsanız bu tarif tam sizlik...








                                                                                     
                                                              
 TAM BUĞDAY UNLU EV EKMEK


          Malzemeler;
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 3 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar beyaz un


     Öncelikle 1 bardak ılık su yaş maya ve şeker yoğurma kabına alınır ve el yardımı ile iyice karıştırılır. 1 su bardağı tam buğday unu da karışıma eklenir ve el ile iyice karıştırılır yarı saat üzeri kapalı bir şekilde ılık bir ortamda ön mayalama işlemi gerçekleştirilir..Mayalanan hamura zeytin yağ tuz ve elenen un yavaş yavaş eklenerek hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur ve yine mayalanması için ılık bir ortamda üzeri kapatılarak 1 saat kadar mayalanması sağlanır..Bu işlem sonunda mayalanan hamur kıvamı çok bozulmadan elle yuvarlanarak fırın tepsisine alınır üzerine hafif un ve deniz tuzu serpilir  makasla çizikler atılarak önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir ve mis gibi yenilir...
Afiyetler olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder