Slayt

1 2 3 4

21 Mayıs 2017 Pazar

SODALI BOREK

Merhabalar...
Çıtır çıtır harika bir lezzet ile bu pazar sizleri selamlamak istedim :)
Hazırlaması çok pratik malzemesi süper ekonomik bu tarifimin buzlukta saklanması da ayrıca büyük avantaj diyorum ve hemen tarifime geçiyorum.













SODALI BÖREK
         Malzemeler;
  • 6 yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 şişe maden suyu
         İç Malzemesi;
  • Yaklaşık yarım kg beyaz peynir
  • 1 su bardağı rende kaşar peynir (opsiyonel)
  • Üzerine sürmek için 2 kaşık yoğurt
                 Evet gelelim tarife öncelikle su ve sıvı yağ bir kasede karıştırılır diğer tarafta beyaz peynir ufalanır rendelenen kaşar peyniri ile karıştırılır ve kullanılmak üzere bekletilir. 6 yufkadan ilki tezgaha serilir üzerine yağlı su karışımında yaklaşık 8-9 yemek kaşığı serpilir ve yufkanın her yerine sürülür D şekli verilip 4 parça kesilir (yani 4 pizza dilimi gibi) her parçaya yeteri kadar peynir konur ve gül böreği gibi sarılarak bir borcama yada tepsiye yan yana dizilir. Aynı işlem diğer yufkalara da uygulanır 24 adet börek hazır hale gelince üzerine 1 şişe maden suyu dökülerek dolapta tercihen 1 gece yada yaklaşık 5-6 saat kadar dinlendirilir uygun bir buzluk kabına yada strec filme düzgünce sarılıp buzluğa kaldırılır. Hemen pişirmek isterseniz 2 kaşık yoğurdu bir kasede 1 kaşık zeytinyağ ile karıştırıp böreklerin üzerine sürüp ılık 175 derece fırında kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder