Slayt

1 2 3 4

27 Ekim 2017 Cuma

ISPANAK YATAGINDA TAM BUGDAY UNLU FELLAH


Merhabalar...
Biliyorsunuz Şekersiz 21 gündeyim ve gayet sağlıklı
besleniyorum...Bu süreçte beni yalnız bırakmayan 
sevgili grup arkadaşlarım sizi seviyorum. Gelelim tarife ;)















ISPANAK YATAĞINDA TAM BUĞDAY UNLU FELLAH

Malzemeler;


  • 2 su bardağı köftelik bulgur tercihen esmer
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kimyom
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 2 iri diş sarımsak
  • 2 bağ ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 6 közlenmiş kırmızı kapya biber
  • Yeteri kadar zeytinyağ
                            Öncelikle köftemiz için bulguru geniş bir kaba alalım üzerine biraz sıcak su döküp kapatalım ve 5 dk bekletelim sonrasında kimyon tuz ve salçayı ilave edip elimizle harmanlayalım hemen ardından unu ekleyip arada ılık su serperek köftemizi yoğuralım ve fellah köfte şeklinde yuvarlayalım. Diğer tarafta ıspanakları yıkayıp ince ince kıyalım 1 soğanı da minik minik doğrayıp zeytinyağında 5 dk kavuralım ve ıspanakları üzerine ekleyip biraz da kimyon ve tuz ilave edip suyunu salınca altını kapatalım ve bir süzgece alalım süzme yoğurda 1 diş sarımsak ezelim ve biraz da tuz ekleyip karıştıralım ve ılıyan ıspanak ile harmanlayıp servis tabağına alalım. Köz biberlerin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayalım. Diğer tarafta 1 tencere sıcak suda köfteleri haşlayalım ve süzelim bir wok tavaya bir diş ezilmiş sarımsak zeytinyağı tuz ve toz biberi ekleyip 2 dk. kavuralım ardından jülyen doğradığımız kapya köz biberleri ekleyip 2 dk daha kavuralım ve haşlanan köfteleri katıp karıştıralım yaklaşık 3 dk felan. 10 dk soğuması için bekleyelip servis tabağına aldığımız ıspanaklı süzme yoğurdun üzerine döküp tadına bayıla bayıla yiyelim.
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder