Slayt

1 2 3 4

26 Temmuz 2016 Salı

FUNDACA PASTAHANE KURABİYESİ(TUZLU)

Merhabalar...
Uzun bir aradan sonra harika bir tarifle yine buradayım. Pastahane usulu tuzlu kurabiye...Her yiyeni size hayranlıkla bakacağı bu tarif vazgeçilmeziniz olacak emin olun diyerek hemen tarifime geçiyorum.














FUNDACA PASTANE KURABİYESİ(TUZLU)

Malzemeler;
  • 250 gram tereyağ veya hamur işi margarin(ben tereyağ kullandım) oda ısısında yumuşacık
  • 1 çay bardağı zeytinyağ riviera yada ayçiçek yağı
  • 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 kaşık nişasta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar un
  • Üzeri için susam veya çörek otu veya mavi haşhaş tohumu
                    Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak harika bir hamur oluşturulur( lütfen tereyağ veya margarin ne kullanacaksanız oda ısısında yumuşak olsun) ve yarım saat dinlendirilip dilediğiniz gibi şekillendirilir. Üzerine önce çatalla delikler açılır ve yumurta sarısı sürülür (dikkat fazla sürmeyin) çörek otu ile süslenip ılık 180 derece fırında kızarana dek pişirilir.
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder