Slayt

1 2 3 4

16 Haziran 2016 Perşembe

FUNDACA RAMAZAN PİDE

Merhabalar...
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hepimizi tatlı ve huzurlu bir telaş alır. Bu mübarek ayın vazgeçilmezi Ramazan Pidesini ev yapmak büyük bir keyiftir. Bu harika tarifimi tüm püf noktaları ile yaparsanız harika pideyi evde yapmanın dayanılmaz hazzını yaşarsınız.










FUNDACA RAMAZAN PİDESİ

Malzemeler;

  • 1 kg beyaz un
  • 1,5 su bardağı süt (ılık)
  • 1,5 su bardağı su (ılık)
  • 2 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı riviera zeytin yağ
  • 1 yumurta
Üzeri için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı sızma yağ
  • 1 çay kaşığı ucu ile tuz
  • Yeteri kadar susam veya çörek otu

                    Öncelikle sabırlı olmamız lazım iyi bir ekmek yapmak istiyorsak yoğurma işlemimiz uzun sürecektir. Bir küçük boy tencereye ılık süt ılık su(serçe parmak ile kontrol edilir ve parmak yanmıyorsa ) şeker ve maya konulur tahta kaşık ile karıştırılır ağzına bir havlu örtülür ve 10 dakika mayanın aktifleşmesi sağlanır. Diğer tarafta geniş bir kaba 1 kg un elenir ortası havuz gibi açılır ve 1 yumurta kırılır unun üzerine de tuz eklenir aktifleşen mayalı karışım unun ortasına dökülür. Ben makine de yoğurdum siz isterseniz yaklaşık 15 dakika el ile yoğurun. Makinemin hamur için kanca ucunu kullanarak yaklaşık 15-20 dakika 2. devirde hamurumu iyice yoğurdum hamur toparlanmaya ve pürüzsüz görünmeye başladığında makineden alıp üzerini strec ile kapatıp yaklaşık yarım saat ılık bir ortamda mayalanması için beklettim hiç endişe etmeyin hamur ele muhakkak yapışmalı. Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgahımıza alıyor ve kaç pide yapmak istiyorsak o kadar parçaya ayırıyoruz ben 4 orta boy pide yaptım. Unlanan tezgahta hamurları toparlıyor üzerini bir örtü ile kapatıp 20 dk bekletiyoruz. Süre sonunda ilk parçayı hafif unladığımız tepsiye alıyoruz ve şekillendirip tekrar üzerini örtüyor bu arada fırını 200 derece de ısıtmaya başlıyoruz. Diğer tarafta bir kaseye yoğurt pekmez yağ ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz 10 dakika daha tepsi mayasının gelmesini beklediğimiz hamurumuza bu karışımı nazikçe bastırmadan sürüyor çörek otu veya susam ile süsleyip sıcak fırının alttan ikinci katına koyuyor ve kızarana kadar pişiriyoruz.
Aşağıda ki görsellerin tamamı işinize yarayacaktır eminim.
Afiyetler olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder