Slayt

1 2 3 4

4 Mayıs 2016 Çarşamba

FUNDACA PATLICAN KEBAP

Merhabalar...
Harika bir ana yemek olan patlıcan kebabı bizim evinde vazgeçilmezidir. Yufka ekmekle yemeyi tercih edin derim inanılmaz lezzetli oluyor.















FUNDACA PATLICAN KEBABI

Malzemeler;

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 7-8 adet kemer patlıcan
  • 4-5 adet domates
  • 3 kuru soğan
  • 4-5 yeşil biber
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 1 kahve fincanı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salça
  • 1 çay fincanı su
  • Yeteri kadar yufka ekmek
  • Ve soğan salata
                  Öncelikle kıymayı karıştırma kabına koyalım üzerine tuz ve karabiberi gezdirip yaklaşık 10 dakika iyice yoğuralım. Patlıcanları yıkayalım ikişer parmak kalınlığında keselim domatesleri soğanları halka halka doğrayalım biberleri de 3 er parmak kalınlığında keselim. Kıymayı avuç içi büyüklüğünde  köfteler haline getirelim ve bir fırın kabına bir patlıcan bir köfte bir patlıcan bir köfte şeklinde dizelim. (instagram hesabımdan videosuna bakabilirsiniz) Patlıcanlar ve köfteler bitince üzerine halka soğanları yeşil biberleri ve en üstede domatesleri dizip bir kasede salçayı su ile inceltip domateslerin üzerine gezdirerek dökelim en sonda zeytinyağ gezdirip sıcak 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Ben üzerini alüminyum folyo ile kaplamıyor açık pişiriyorum yalnız arada bakıp domatesler ve biberler iyice kızarınca bir çatal yardımı ile alıyor kalanların daha rahat pişmesini sağlıyorum. Yufka ekmekleri ortadan ikiye bölüp sıcak patlıcan kebabının patlıcanını etini domates biber ve soğanını yufka ekmeğe koyup üzerine soğan salata da ekleyip dürüm yapıp yanına ayran ve bol yeşillikle sıcak sıcak tüketiyoruz.
Afiyetler olsun...

                        

2 yorum: