Slayt

1 2 3 4

10 Mayıs 2016 Salı

FUNDACA FINDIKLI KURABİYE

Merhabalar...
Bugün günlerden kurabiye. Bu harika kurabiye ağzınızda inanılmaz bir tat bırakırken görselliği ile de misafirlerinizin gönlüne yerleşecek emin olun. Yapmanız gereken tek şey dondurma kaşığı almanız bu aparat sayesinde kurabiyeleriniz daha da muhteşem görünecek.












FUNDACA FINDIKLI KURABİYE

Malzemeler;

  • 1 paket tereyağ veya hamur işi margarin
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı toz fındık
  • 1 yemek kaşığı tarçın(silme)
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik nişasta
  • Yeteri kadar un
                        Büyük bir karıştırma kabına tereyağ sıvı yağ ve pudra şekerini koyup elimizle iyice karıştırıyoruz. (Lütfen tereyağımız yumuşamış olsun) sonrasında un hariç diğer malzemeleri de ekleyip unu da azar azar katıp iyice yoğuruyoruz ele yapışmayan bir hamur olacak dikkat edin sert olmasın biraz zor toparlanır sabırla yoğurun. Sonrasında dondurma aparatı ile şekillendirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine arılıklı olarak diziyor ılık 180 derece fırında en fazla 18-20 dakika pişiriyor ve çıkarıyoruz. Dikkat edelim çok fazla pişmesin alttan kızarmaya başlayınca hemen çıkarılım.
Afiyetler olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder