Slayt

1 2 3 4

26 Nisan 2016 Salı

DONDURMALI FUNDACA KURABIYE

Merhabalar...
İki kurabiye arası dondurma ya ne dersiniz?
Ben bayılırım. Sizde ben gibi düşünüyorsanız lütfen tarifimi ayrıntıları ile uygulayın.
















DONDURMALI FUNDACA KURABİYE

Malzemeler;

  • 1 büyük boy yumurta sarısı
  • 200 gram tereyağ yumuşamış
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 gram sütlü çikolata
  • 1 dolu yemek kaşığı pekmez
  • 1 vanilya çubuğu
  • Yaklaşık 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un(eleyiniz)
                  Öncelikle tereyağını ve şekeri mikserle 2 dakika çırpıyoruz üzerine yumurta sarısını ekleyip tekrar 2 dakika daha çırpıp pekmezi ve vanilya özünü (vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip içini sıyırıp) karışıma ekliyor tekrar 3 dakika kadar daha çırpıyoruz. Bu arada diğer tarafta katı malzemeleri karıştırıyor diğer karışıma unlu karışımı 3 kerede ekliyor ve düşük ayarda çırpmaya devam ediyoruz hemen ardından irili ufaklı doğradığımız çikolatayı ekliyor spatula ile karıştırıp üzerine strech filmle iyice sarıp en az 6 saat mümkünse 36 saat (sevgili cafefernando Cenk Sönmezsoy dan öğrendiğim bir tekniktir) bekletiyoruz. Süre sonunda dolaptan çıkan kurabiye hamurunu mümkünse dondurma kaşığı ile şekillendirip minik tepsilerle buzluğa yerleştiriyor ve fırını 180 derece de 15 dakika ısıtıp buzluktan çıkan kurabiyeleri aralıklı bir şekilde tepsiye diziyor ve sıcak fırına verip dikkatlice yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz yanlardan kızarmaya başladığında çıkarıyor ve dinlenmeye bırakıyoruz. Bu kurabiye hamurunu istediğiniz kadar paketleyip buzlukta saklayabilir dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. (benim buzluğumda her zaman bulunur) Bu kurabiyeyi bu şekilde yapmayı düşündüğüm için büyük kaşıkla şekillendirdim aşağıdaki görselde görüldüğü gibi ve pişirdikten sonra ılıyınca arasına dondurma koyup üzeri ne de kenarlardan akacak şekilde benmari usulü erittiğim sütlü çikolatayı döküp servis yaptım ve çocuklarım bayıldı. Muhakkak denenmesi gereken bir lezzet şiddetle tavsiye ediyorum.
Afiyetler olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder