Slayt

1 2 3 4

27 Mart 2016 Pazar

ISLAK KEK

Merhabalar...
Bugün sizlere hiç eskimeyen her zaman sofralarımızın baş tacı olan Islak Kek ile geldim...Bu lezzeti bilmeyen yoktur sanırım diyerek tarifime geçiyorum.
















ISLAK KEK
Malzemeler;

  • 3 yumurta büyük boy lütfen
  • 2 klasik su bardağı toz şeker
  • 1,5 klasik su bardağı süt
  • 1 klasik su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • Yaklaşık 2 veya 3 klasik su bardağı elenmiş un
Üzeri için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 80 gram sütlü nestle yada eti yada milka çikolata
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
                            Öncelikle çırpma kabımıza yumurtaları kırıp üzerine şekeri ekleyip mikserin yüksek derecesinde iyice çırpıyoruz yaklaşık 5 dakika. Ardından sütü ve sıvı yağı ve vanilyayı ekliyor çırpıcı ile tekrar karıştırıyoruz kakao yu eleyerek ekliyor tekrar karıştırıyoruz. Hemen ardından unu eleyerek azar azar ilave edip çırpıcı ile karıştırmaya devam ediyor bir çimdik  tuzu 
ekliyoruz kıvam boza kıvamı olmalı aman dikkat un çok olursa kek sert ve sıkı olur (kıvam için instagram hesabımdaki videoma bakabilirsiniz ) ve en son kabartma tozunu da ekleyip iki kerede karıştırıyor tereyağ ile iyice yağladığımız yuvarlak klasik borcama döküyor ılık 180 derece fırında pişiriyoruz. İlk 20 dakika sonunda keki kürdanla kontrol ediyoruz kürdana yapışmıyorsa olmuş demektir. Kek fırında pişerken sıvı kremamızı küçük bir tencereye koyuyor kısık ateşte kaynama noktasına gelince çikolatayı küçük parçalara ayırıp ekliyor ve ocağın altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağı da ekliyor bir spatula yardımı ile iyice karıştırıp erimesini sağlıyoruz kıvamı cıvık olmalı fırından çıkan kek ikimizin ilk sıcağı geçince bıçakla dilimliyor ve sosumuzu ılık ılık üzerine döküp dinlendiriyoruz. Ben üzerine beyaz çikolata da rende le dim dilerseniz sizde beyaz çikolata ile lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Afiyetler olsun...



4 yorum: