Slayt

1 2 3 4

30 Mart 2016 Çarşamba

ANNE BOREGI

Merhabalar...
Nefis bir anne böreği tarifi vereceğim size bizzat sevgili kayın validemin 55 yıllık tarifi deneyin pişman olmayacaksınız.



















ANNE BÖREĞİ

Malzemeler;

  • Yaklaşık 1,5 kg.un (2 tepsi börek için)
  • 1 yumurta
  • 5 kaşık yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu üzerine 5-6 damla limon sıkılacak
  • Yeteri kadar su
  • Ara katları yağlamak için bol zeytin yağ

İç Malzeme;


  • 3 bağ ıspanak
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • Yeterince tuz ve zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
                                 Öncelikle geniş bir kaba un koyulur üzerine yumurta, yoğurt, zeytin yağ,tuz, kabartma tozu üzerine 5-6 damla limon suyu sıkılır ve yeterince su ile yumuşak bir hamur yoğrulur ne kadar çok yoğrulursa o kadar güzel olur diyor sevgili kayın validem. Yoğrulan kulak memesi kıvamında ki hamurumuz üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir bu arada içi hazırlanır. 3 bağ ıspanak iyice yıkanır süzülür 2 orta boy soğan derince bir kaba yemeklik minik minik doğranır üzerine yeterince tuz salça ve kimyon ile birlikte yaklaşık bir fincan zeytin yağ eklenir elle iyice ovalayarak ezilir hemen üzerine ince doğranmış ıspanaklar ilave edilir ve karıştırılır böylece içimiz de hazır demektir. Dinlenen hamur iki tepsi için toplam 30 bezeye ayrılır. İlk tepsimiz yağlanır ve ilk beze hamur un yardımı ile oklavayla incecik açılır ve tepsiye alınır üzeri yaklaşık 2 kaşık zeytin yağ ile yağlanır ve diğer beze açılır toplam 5 kat her kat 2 şer kaşık yağ ile yağlanarak üst üste konur 5. kat yağlanmaz ısanaklı harç tan yayılır ve 6. beze de incecik açılarak ıspanaklı karışımın üzerine örtülür yine yaklaşık 2 kaşık zeytin yağ ile yağlanır diğer 4 beze de aynı şekilde araları yağlanarak üst üste dizilir 10. kata tekrar ıspanaklı harç konulur. Kalan 5 beze de araları yağlanarak üst üste dizilir toplam 15 kat olur en üst kata yaklaşık 2 yemek kaşığı yoğurt üzerine 1 kahve fincanı zeytin yağ konulur karıştırılıp en üst kata sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Diğer tepsi içinde aynı işlem uygulanır isterseniz harcını peynirli yada kıymalı da yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder