Slayt

1 2 3 4

26 Şubat 2016 Cuma

FELLAH KOFTESİ

Merhabalar...
Sarımsaklı Köfte namı değer Fellah Köftesi. Bu köfte bol domatesli yapıldığı gibi tam tersi
sadece yağ sarımsak ve salça ile kavrularak harika bir lezzet ortaya çıkabiliyor. Ben bugün sizlerle bol domatesli yaptığım bu şahane köfteyi paylaşmak istiyorum...













FELLAH KÖFTE(SARIMSAKLI KÖFTE)

Malzemeler;
  • 2 su bardağı köftelik bulgur 
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber yada 1 yemek kaşığı biber salça
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Yeteri kadar ılık su
  • Yaklaşık 15 adet kırmızı domates 
  • 6 diş sarımsak
  • 1 limon
  • Bol maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
                             Evet gelelim tarife... Köfte tepsisine bulgur konulur üzeri sıcak su ile ıslatılır çok olmasın lütfen ve kapatılarak 10 dakika bekletilir. Yumuşayan bulgura kimyon kırmızı biber yada biber salçası ve tuz eklenir elle karıştırılır hemen ardından 1 su bardağı un eklenir ve ılık su ile hafif hafif ıslatılarak yoğrulur kıvama gelen yani toparlanan köfte hamurumuz hazır. Minik minik şekillendirilir geniş bir tepsiye konulur dilerseniz bu şekilde buzdolabın da 4 gün saklayabilirsiniz ama buzluğa koymanızı tavsiye etmiyorum çünkü her türlü dağılıyor. Evet köfteler imiz hazırsa sosa geçebiliriz domateslerin kabukları soyulur minik minik küpler halinde doğranır bir tencereye alınır üzerine yaklaşık 1 çay bardağı zeytin yağ eklenir 1 yemek kaşığı biber salçası ve sarımsaklar ezilerek konulur ve sos kavrulmaya bırakılır tuz ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Kıvam alınca altı kapatılır. Büyük bir tencere de su kaynatılır içine yaklaşık 3-4 parça limon tuzu varsa atılır ve 1 yemek kaşığı da tuz eklenerek su kaynatılır. Kaynayan suya köfteler dökülür yaklaşık 10 dk da haşlanıyor zaten yine de pişip pişmediği kontrol edilir ve süzgeç yardımı ile sosun üzerine çıkarılır sosla birlikte 2 dakika daha karıştıra karıştıra kavrulur ve işte köftemiz hazır. Bol maydanoz dilerseniz de limon sıkılır ve servis edilir.
Afiyetler olsun...
                      

2 yorum: